Skip to main content

Curățarea panourilor și a sistemelor fotovoltaice

Grija și atenția vă garantează o performanță sporită, un randament energetic ideal și o durată de viață îndelungată a dispozitivelor dumneavoastră. Operațiunile de igienizare /curățare a panourilor solare și a sistemelor fotovoltaice sunt deosebit importante și necesită cunoștințe aprofundate.

De ce este atât de important acest serviciu?

Curățarea panourilor și a sistemelor fotovoltaice este neglijată de mulți proprietari.  Dacă nu faceți acest lucru suficient de des, performanța sistemului dumneavoastră va fi scăzută din cauza stratului respingător de murdărie care se acumulează pe suprafața acestora în timp. Din acest motiv, curățarea periodică este extrem de importantă dacă doriți să obțineți o eficientizare performantă a randamentului panourilor și a sistemelor fotovoltaice. 

Costul curățării panourilor fotovoltaice este semnificativ mai mic, decât cantitatea de pierdere de energie care ar apărea dacă acestea nu sunt curățate. Rezultate sunt vizibile și se pot certifica imediat după finalizare operațiunilor de curățare.

Importanța curățării regulate a panourilor nu ar trebui ignorată.

curățarea panourilor solare

Eficiență și Randament

Panourile solare și sistemele fotovoltaice nu sunt ieftine, cheltuiți o sumă importantă de bani pentru a le instala, așa că doriți să vă asigurați că obțineți un ROI (rentabilitatea investiției) cât mai curând posibil.

Necurățarea panourile în mod regulat, vă poate afecta timpul de rentabilitate a investiției. Pe de altă parte, curățarea acestora le îmbunătățește eficiența pe măsură ce mai multă lumină ajunge în celule și obțineți un ROI îmbunătățit. În concluzie, curățarea regulată a panourilor solare nu necesită mult timp și este foarte accesibilă, așa că asigurați-vă că nu lăsați această investiție importantă plină de murdărie.

Dacă curățarea sistemului fotovoltaic merită sau dacă are sens depinde în primul rând de buget.

Studiu Google

Conform unui studiu realizat și publicat de Google, panourile solare înclinate au mai mult de câștigat de pe urma căderilor de averse. Ploaia le poate curăță într-o anumita măsura astfel încât intervenția suplimentară a omului să se producă mai rar decât în cazul panourilor montate orizontal. Dar, cea mai eficientă metodă folosită pentru creșterea eficienței panourilor fotovoltaice este curățarea acestora. Permite astfel o cantitate ridicată din emisiile solare să fie captată și transformată de către sistemul fotovoltaic.

Randament eficient

Pierderile de randament ale sistemului trebuie să fie mai mari decât costurile pentru curățare, altfel curățarea nu are sens economic. Pentru moment, randamentul mediu pe an în kilowați oră (kWh) din ultimii ani ar trebui înmulțit cu rata tarifului de alimentare, pentru a determina valoarea anuală a tarifului de alimentare în euro.

Avantaje și Beneficii

Deoarece panourile fotovoltaice folosesc lumina solară, pe care o transformă în energie, este important ca acestea să fie curate pentru a permite pătrunderea facilă a luminii. Dacă țineți cont de faptul că până și cele mai bune panouri solare au o eficiență de doar 20%, ceea ce înseamnă că 80% din lumina care intră este irosită, este foarte important să vă păstrați panourile curate.

Un panou solar curat este un panou eficient!

Deși principala caracteristică a panourilor fotovoltaice este lipsa aproape totală a costurilor de întreținere, pot exista momente când curățarea acestora este absolut necesară. Cauzele sunt furtunile de praf, intemperiile, precipitațiile meteo, a căderii frunzelor copacilor care în timp obturează celulele solare sau chiar le acoperă.

curățarea panourilor solare

Investiție protejată

În zonele afectate, lumină solară nu poate fi absorbită și transformată în energie electrică, ceea ce reduce randamentul global al sistemului. Curățarea regulată minim odată pe an, ajută la garantarea randamentelor sistemului fotovoltaic pe termen lung. Cu cât este mai eficient (curat) panoul, cu atât mai multă energie poate produce, în acest caz curățenia înseamnă literalmente bani. Așa că păstrarea curată a panourilor este foarte importantă dacă vreți să vă asigurați că investiția pe care ați făcut-o se va amortiza într-un timp cât mai scurt.

Energia solară

Energia solară este transformată în electricitate prin intermediul panoului solar. Asta înseamnă că lumina este transformată, la propriu, în bani. Cu cât mai multă lumină poate absorbi panoul, cu atât mai mulți bani puteți economisi. De la excremente de păsări și praf până la mucegai și mușchi, există o mulțime de moduri în care panoul dumneavoastră ar putea deveni mai puțin eficient. Această igienizare, devine de fapt și mai importantă în timp, deoarece eficiența panourilor poate scădea pe parcursul perioadei de garanție care poate ajunge la 25 de ani.

Curățarea panourilor fotovoltaice este un proces aparent simplu, dar care implică și unele riscuri majore. Acest tip de servicii pot reprezenta un risc major dacă sunt executate de un personal necalificat.

Total Clean este o companie ce oferă servicii de curățenie profesională, care a elaborat operațiuni și servicii speciale de curățare a panourilor solare, pentru proiecte rezidențiale, comerciale, clădiri de birouri, precum și în parcuri de panouri fotovoltaice din toată țara.

Activând în județele Arad, Bihor, Cluj-Napoca, Hunedoara, Sibiu, Timișoara, am devenit rapid o autoritate în curățarea, întreținerea și eficientizarea randamentului acestora. Pentru a vă proteja investiția, folosim produse de înaltă calitate, care sunt special concepute pentru curățarea în siguranță a panourilor solare. Fără substanțe chimice corozive, doar cea mai pură apă deionizată cu osmoză inversă.

Tipuri de curățare a panourilor și sistemelor fotovoltaice

Curățarea manuală, cu ajutorul echipamentelor speciale

Curățarea cu presiune, utilizând sisteme dedicate cu presiune și putere moderată

Curățarea cu apă pură, folosind echipamentul special Aqua Pura

Ne străduim să oferim tuturor partenerilor noștri servicii care sunt adaptate nevoilor acestora, la prețuri extrem de accesibile. Pentru a primi o cotație estimativă de preț sau o ofertă propriu zisă, adaptată necesităților dumneavoastră vă rugăm să completați formularul de contact sau să vizitați pagina de contact.

Experții Total Clean vă stau la dispoziție, cu numeroase informații despre cele trei tipuri de servicii, cum puteți avea grijă de panourile dumneavoastră solare, pentru a le prelungi durata de viață și pentru a obține maximum de energie verde.

Fie că ne-ai găsit în urma unei căutări pe Google, prin intermediul website-urilor de socializare ori am fost recomandați de unul dintre partenerii noștri, încrederea ta în noi contează, o prețuim și o apreciem!

  • Acest serviciu se adresează atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice, iar pentru a putea obține o ofertă personalizată, în conformitate cu necesitățile și nevoile dumneavoastră, nu ezitați să ne contactați, folosind formularul de mai jos!

  • Unul dintre colegii noștri din departamentul Curățarea panourilor solare, va fi întotdeauna bucuros să vă ajute cu o expertiză și o cotație de preț.

Pentru a obține o ofertă personalizată, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați!
Cere ofertă acum