Skip to main content

Curățenie industrială

Curățenia spațiilor cu destinație industrială, este deosebit de importantă deoarece asigură calitatea, randamentul și precizia muncii și a produselor finite. Printre avantaje se numără creșterea duratei de viață a utilajelor și echipamentelor angrenate în procesul de producție, asigurarea unui mediu de lucru sigur, sănătos și protectiv pentru angajați, facilitând în acest mod creșterea eficienței, productivității și profitabilității.

Curățenia profesională industrială, reprezintă procesul de igienizare a oricărui tip de clădire inclusiv a spatiilor administrative din fabrici, uzine, depozite logistice, depozite de mărfuri, hale industriale sau diverse spatii de depozitare și productie. De asemenea cuprinde întreținerea și curățarea spațiilor exterioare, a spațiilor verzi și a spațiilor betonate (cai de acces, parcări, alei, etc).

Igienizarea spațiilor industriale necesită echipamente performante și planuri de acțiune adaptate la specificul activității, astfel curățenia devine parte integrantă a procesului de producție. Condițiile de lucru fiind adeseori extreme, dar prin experiență am dezvoltat metode de intervenție eficiente, bazate pe de tehnologia avansată pe care o deținem și echipamentele profesionale industriale de mare capacitate.

soluții eficiente

Adaptăm serviciile noastre pentru a se potrivi nevoilor fiecărui partener, în timp ce specialiștii noștri oferă soluțiile cele mai eficiente, pentru asigurarea respectării standardelor de calitate și igienă la un nivel cât mai înalt. Tipul serviciilor sunt stabilite împreună cu partenerii noștri după un program foarte exact pentru a nu interfera sau influența fluxul, activitatea, operațiunile și funcționalitatea zilnica. Procesele de curățenie și igienizare trebuie să respecte anumite normative deosebit de riguroase cu foarte multe particularități și restricții.

Acoperire generală

Total Clean oferă soluții de curățenie dedicate companiilor din domeniul industrial, cu activitate foarte variată cum ar fi : industria alimentară, fabricarea automobilelor, industria medicală, industria petro-chimică etc. Efectuăm cu succes pentru partenerii noștri serviciul de curățenia zilnică (de întreținere) sau curățenia generală , iar unde este necesar asigurăm și igienizarea liniilor de productie, a spațiilor automatizate sau semi automatizate, a spațiilor de depozitare sau a depozitelor frigorifice.

Tipuri de operațiuni

Vă prezentăm două tipuri de operațiuni și servicii cu totul particulare, des utilizare în mediul industrial, ce necesită un anumit tip de abordare:
Curatenie industriala

Curățenia specifica spatiilor ESD

În cazul acestui tip de curățenie, se folosesc echipamente, soluții și lavete speciale, iar operatorii poată un echipament dedicat acestui tip de spațiu.

Așadar totul este deosebit, deoarece procesele de productie atrag particule ce contaminează produsele finite, echipamentele sau utilajele de producție, prin încărcare electrostatică ce creează forțe ce atrag particulele contaminante (praf, par, fibre, insecte etc.) pe suprafețe.

Curățenie specifică industriei alimentare cu respectarea principiilor HACCP

Pentru a evita contaminarea încrucișata și folosirea neadecvată a detergenților profesionali, se urmează cu strictețe un cod al culorilor, pentru a diferenția lavetele, mopurile, gălețile și chiar detergenții profesionali.

Aceste echipamente sau soluții destinate unei aplicații, nu trebuiesc folosite în scopul unei alte aplicații, cum ar fi utilizarea detergenților dezinfectanți pentru toalete, în scopul igienizării suprafețelor din zonele de producție. În fiecare arie/departament se folosesc găleți, soliții și echipamente dedicate, care sunt utilizate doar în zona pentru care sunt destinate.
Curatenie industriala

De asemenea, punem la dispoziția dumneavoastră, mai multe tipuri de servicii profesionale în funcție de gradul de contaminare a superfețelor. Serviciile particulare pentru parcuri industriale, hale, fabrici sau depozite cu destinație industrială, sunt adaptate și conțin pe lângă serviciile specifice de curățenie profesională a spațiilor, următoarele operațiuni:

Curățarea și degresarea utilajelor, echipamentelor de productie, a scărilor de acces la diferite utilaje și paliere de înălțime, a luminatoarelor , a șinelor de transport sau a utilajelor mobile, de tip macara sau poduri rulante;
Curățarea suprafețelor interioare la înălțime a: tavanelor, grinzilor, tubulaturilor de aerisire sau evacuare, corpurilor de iluminat, pereților verticali sau cortină, suprafețelor verticale, structurilor metalice, stâlpilor de susținere;
Întreținerea, curățarea în profunzime și îndepărtarea petelor existente (depuneri de ulei, șpan etc.) a pardoselilor dure din hale industriale, prin aspirare, maturare și spălare mecanică cu echipamente automatizate de spălare/uscare;
Decaparea, degresarea și aplicarea de tratamente speciale pentru pardoseli din beton elicopterizat, gresie, epoxidică, rașinizată, marmura, mozaic, PVC, etc.;
Eficientizarea consumului și distribuției produselor consumabile igienico-sanitare, ergonomic, financiar și eliminarea situațiilor Out of Stock;
Managementul deșeurilor, generarea fluxului operațional, consiliere tipuri recipiente, colectare selectiva, depozitare, compactare deșeurilor, facilitarea procesului de debarasare a deșeurilor;
Curățarea acoperișurilor, burlanelor, panourilor solare etc;
Curățarea suprafețelor vitrate, a fațadelor, geamurilor etc;
Curățenia perimetrelor exterioare, a teraselor exterioare și întreținerea spațiilor destinate parcărilor;
Curățarea scărilor rulante, a lifturilor, a suprafețelor cu inox, plăci de aluminiu;
Curățarea suprafețelor mochetate și a tapițeriilor.
Spre exemplu, curățarea mochetelor, covoarelor sau tapițeriilor, presupune folosirea unor metode diferite de igienizare, în funcție de tipul țesăturii, gradul de colmatare și destinația spațiului cum ar fi:

Curățarea uscată – se efectuează cu ajutorul echipamentelor profesionale cum ar fi un monodic cu generator de spumă;


Curățarea umedă – se efectuează cu ajutorul echipamentelor profesionale prin procesul injecție-extracție a depunerilor.

  • Acest serviciu se adresează persoanelor juridice, iar pentru a putea obține o ofertă personalizată, în conformitate cu necesitățile și nevoile dumneavoastră, nu ezitați să ne contactați, folosind formularul de mai jos!

  • Unul dintre colegii noștri din departamentul de Curățenie Profesională, va fi întotdeauna bucuros să vă ofere informații suplimentare sau să vă ajute cu o expertiză și o cotație de preț.

Pentru a obține o ofertă personalizată, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați!
Cere ofertă acum