Skip to main content

Sectoarele cheie impactate de piața produselor chimice, și a soluțiilor de curățenie industrială

Scris la data:

Conform informațiilor de la Research and Markets, se anticipează că piața globală de curățenie industrială, se va extinde exponențial. La o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 4,84% între 2021-2028, de la o valoare de piață de 49,684 miliarde USD în 2021, la 69,176 miliarde USD până în 2028. 

Detergenții industriali, sunt substanțe chimice utilizate într-o varietate de sarcini de curățare din sectorul de producție și nu numai. Toate tipurile de mașini și echipamente utilizate în operațiunile de producție pot fi curățate folosind aceste soluții. Detergenții industriali sunt utilizați pe scară largă într-o varietate de industrii, inclusiv petrolieră și gaze, petrochimie, alimentație și băuturilor, chimică, dulciurilor și produselor din zahăr, textile și alte sectoare de producție.

Cererea de soluții de curățenie industrială este în creștere ca urmare a extinderii activităților de industrializare și producție. Un alt factor care propulsează piața de este punerea în aplicare a cerințelor stricte de igienă în sectoare precum sănătatea, alimentația și băuturile.

Impactul implicării Guvernelor

Se anticipează că actele normative și programele guvernamentale care subliniază nevoia de curățenie și dezinfecție vor ajuta piața de curățenie industrială. De exemplu, la 28 septembrie 2020, președintele USA, a aprobat Legea privind sănătatea și securitatea în muncă (SSO), care obligă companiile să respecte regulile pentru măsurile adecvate de curățare în timpul tuturor proceselor de fabricație și eliminarea materialelor periculoase și care prezintă riscuri, la locul de muncă. 

Se anticipează că piața produselor de curățenie industrială, va fi condusă agresiv în această nouă direcție, impulsionată fiind de astfel de reglementări.

Creșterea cererii în mai multe industrii

Produsele de curățare industriale au o cerere mai mare, din cauza cerinței de a preveni pericolele industriale, a creșterii bolilor contagioase și transmisibile în toate unitățile de producție, în special în industriile chimice. Industriile producătoare de alimente și băuturi, în special, trebuie să respecte cele mai înalte standarde de igienă și curățenie. Piața produselor de curățare cu destinație industrială, se extinde ca urmare a creșterii cererii de produse și a preocupărilor legate de sănătate cauzate de populația în continuă creștere a lumii.

În plus, se consideră că segmentul de asistență medicală de pe piața globală va crește exponențial în perioada de prognoză, datorită curățeniei extensive pe care spitalele o necesită în mod frecvent. Curățarea pentru pregătirea suprafețelor pentru sterilizarea completă, dezinfectarea, curățarea hainelor și halatelor și curățarea spațiului podelei sunt puținii factori care vor conduce piața de curățenie industrială și în domeniul sănătății, deoarece asistența medicală constituie o cotă majoritară de piață.

În acest segment atât de sensibil, este nevoie de operațiuni și acțiuni precum: curățarea petelor de sânge, curățarea obiectelor, a echipamentelor și a fluidelor corporale. De asemenea, odată cu creșterea cererii pentru eliminarea completă a poluanților atmosferici periculoși, evaporarea mai rapidă, ne-invazivitatea în dispozitivele medicale, precum și curățarea agenților patogeni sunt cele mai importante, conducând creșterea pieței.

Specialist sisteme de igienă profesională
Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum