Skip to main content

7 motive pentru care panourile solare trebuie curățate în mod regulat!

Scris la data:

Curățarea panourilor solare este ignorată de mulți proprietari de panouri solare, importanța curățării regulate a panourilor nu ar trebui ignorată. Dacă nu faceți acest lucru suficient de des, performanța sistemului dumneavoastră va fi scăzută din cauza stratului respingător de murdărie care se depune în timp. Din acest motiv, curățarea periodică este extrem de importantă dacă doriți rezultate maxime.

Iată 7 motive pentru care ar trebui să vă curățați panourile solare în mod regulat:

Curățarea panourilor solare
Curățarea panourilor solare

1. Îmbunătățiți eficiența

Nu există nicio îndoială în faptul că, curățarea panourilor va crește eficiența lor generală. Conform multor observații statistice, această îmbunătățire a eficienței și a performanței poate fi dramatică, până la 21% în matricele rezidențiale și până la 60% în instalațiile comerciale. Deci, este cea mai bună modalitate de a vă asigura că panourile sunt pregătite pentru o eficiență maximă. Curățarea regulată poate face o diferență enormă!

2. Garanție

Multe companii de instalare de panouri solare, precum și producători au specificat curățarea regulată ca o condiție de garanție. Este posibil să nu fiți acoperit de garanție dacă nu există dovezi de curățare regulată. De aceea, se recomandă curățarea regulată dacă doriți să fiți în siguranță în cazul în care există o defecțiune la un moment dat.

3. Apa de ploaie nu curăță în locul dumneavoastră 

Majoritatea proprietarilor de panouri solare nu își curăță panourile după ce plouă, deoarece cred că nu au nevoie pentru că apa de ploaie le va face. Dar asta nu este adevărat. Similar cu modul în care trebuie să curățați mai des parbrizul mașinii în timpul sezonului ploios, panourile solare trebuie curățate mai des. Prin urmare, este recomandat să nu vă bazați pe apa de ploaie pentru a vă curăța automat panourile, pentru că pur și simplu nu se întâmplă.

4. Creșteți durabilitatea

Există o mulțime de granule moi de nisip, particule de praf și resturi în mediu. Acestea se vor acumula în cele din urmă și vor contribui la uzură atunci când nu vă curățați panourile solare în mod regulat. Deși poate să nu fie evident la început, cu timpul eficiența panourilor dumneavoastră va scădea și, de asemenea, riscați să ajungeți să aveți echipamente care se defectează mult mai devreme.

5. Atracție estetică

Nimeni nu vrea un panou îmbătrânit, acoperit cu murdărie, care să le împodobească acoperișul. Ca și cât de important este să curățați restul casei, este esențial să aveți grijă adecvată de panourile solare și să le curățați în mod regulat. Acest tip de întreținere adecvată va face casa mai atractivă din punct de vedere estetic atât pentru dumneavoastră, cât și pentru vizitatori.

6. Inspecție

Când vă curățați panourile solare, aveți ocazia să le inspectați și pe acestea. Timpul de curățare este un moment perfect pentru a inspecta și a evalua starea panourilor dumneavoastră.

7. Îmbunătățiți timpul de rentabilitate a investiției

Panourile solare nu sunt ieftine, cheltuiți o sumă importantă de bani pentru a le instala, așa că doriți să vă asigurați că obțineți un ROI (rentabilitatea investiției) cât mai curând posibil. Dacă nu vă curățați panourile în mod regulat, vă poate afecta timpul de rentabilitate a investiției. Pe de altă parte, curățarea acestora le îmbunătățește eficiența pe măsură ce mai multă lumină ajunge în celule și obțineți un ROI îmbunătățit.

În concluzie, curățarea regulată a panourilor solare nu necesită mult timp și este foarte accesibilă, așa că asigurați-vă că nu lăsați această investiție importantă plină de murdărie.

Total Clean este o companie de curățenie profesională ce a elaborat operațiuni și servicii de curățare a panourilor solare. Oferim servicii performate de echipe calificate și cu experiență vastă în curățenia solară comercială, precum și curățenia solară rezidențială. Activând în județele Bihor, Timiș, Cluj-Napoca, Sibiu, Arad…etc,  cu servicii de curățare a panourilor solare, care vă ajută să economisiți bani, am devenit rapid o autoritate în curățarea, întreținerea și eficientizarea randamentului panourilor solare. Pentru a vă proteja investiția, folosim produse de înaltă calitate care sunt special concepute pentru curățarea în siguranță a panourilor solare. Fără substanțe chimice corozive, doar cea mai pură apă deionizată cu osmoză inversă. 

Vezi si site-ul nostru cu produse profesionale de curățenie și igienă profesională

Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum