Skip to main content

Beneficiile curățării panourilor solare cu apă pură, trecută prin procesul de osmoză inversă, cu ajutorul echipamentelor speciale.

Scris la data:

Filtrarea apei este și ar trebui să fie unul dintre cele mai importante aspecte ale oricărui prestator de servicii profesionale de curățare a panourilor solare. Panourile solare nu trebuie curățate niciodată cu apă de la robinet. Se recomandă folosirea întotdeauna apă deionizată și/sau osmoză inversă pentru a oferi o curățare de cea mai înaltă calitate.

Dar mai întâi, ce este osmoza inversă?

Osmoza inversă, este un proces de purificare a apei care utilizează o membrană semipermeabilă pentru a îndepărta impuritățile și particulele dizolvate din apă. Procesul funcționează prin aplicarea unei presiuni asupra apei, care o forțează să treacă prin membrană și lasă impuritățile în urmă. Osmoza inversă este folosită în mod obișnuit pentru curățarea ferestrelor și curățarea panourilor solare, dar poate fi folosită și în medii industriale pentru a purifica apa pentru utilizare în procesele de fabricație.

Pe scurt sistemul de osmoză inversă, utilizează membrane semi-permeabile pentru a îndepărta până la 99,7% din elementele dizolvate în apă. Se obține astfel o apă pură de înaltă calitate, fără impurități, bacterii sau virusuri.

Cum se obține apă pură cu ajutorul procesului de osmoză inversă?

Sistemele de osmoză inversă constau de obicei din mai multe componente:

 1. Un prefiltru: Acesta este utilizat pentru a îndepărta particulele mai mari, cum ar fi sedimentele, nisipul sau murdăria din apă înainte de a intra în sistem.
 2. O membrană semi-permeabilă: aceasta este inima sistemului și este responsabilă pentru îndepărtarea impurităților dizolvate din apă. Membrana este realizată de obicei dintr-un material cum ar fi acetat de celuloză sau poliamidă.
 3. O pompă de înaltă presiune: Aceasta este folosită pentru a aplica presiune asupra apei și pentru a o forța prin membrana semi-permeabilă.
 4. Un rezervor de stocare: Acesta este folosit pentru a stoca apa purificată odată ce aceasta a trecut prin sistemul.
 5. Un limitator de debit: controlează fluxul de apă prin sistem și ajută la menținerea presiunii corecte asupra membranei.
 6. Un post-filtru: Acesta este utilizat pentru a îndepărta orice particule sau impurități rămase din apa purificată înainte de a fi depozitată în rezervorul de stocare.

Cele 6 beneficii a le curățării panourilor solare cu osmoză inversă:

 1. Apa de osmoză este pură și lipsită de minerale și impurități. Aceasta înseamnă că nu va lăsa reziduuri sau dungi pe panourile solare, lăsându-le mai curate și mai clare. Curățarea panourilor solare cu apă de la robinet va avea ca rezultat calcificarea și pete de apă dura pe modulele dvs., care sunt greu de îndepărtat și vor avea un impact drastic asupra producerii de energie pe termen lung.
 2. Apa de osmoză este, de asemenea, sigură pentru utilizare pe panouri solare, deoarece nu conține substanțe chimice sau abrazive. Acest lucru ajută la protejarea integrității suprafeței panoului solar și la prevenirea oricărei deteriorări a panourilor.
 3. Apa de osmoză este, de asemenea, blândă cu mediul înconjurător, deoarece nu conține poluanți sau substanțe chimice care pot dăuna plantelor sau animalelor.
 4. Apa de osmoză este, de asemenea, foarte eficientă în curățarea panourilor solare, deoarece este capabilă să îndepărteze chiar și cea mai încăpățânată murdărie și murdărie. Acest lucru ajută la asigurarea faptului că panourile funcționează cel mai bine, rezultând o producție mai mare de energie.
 5. Osmoza este un proces de filtrare și nu necesită aditivi sau substanțe chimice speciale, ceea ce poate fi costisitor.
 6. Apa de osmoză este, de asemenea, o soluție durabilă pentru curățarea panourilor solare, deoarece este un proces natural și mult mai puțin costisitor în comparație cu utilizarea rășinii pentru a vă filtra apa.

În general, curățarea panourilor solare cu apă pură trecută prin procesul de osmoză este o soluție mai sigură, mai eficientă și mai durabilă, care va ajuta la îmbunătățirea performanței și a duratei de viață a panourilor solare!

Pentru informații suplimentare în legătură cu aceste tipuri de echipamente, pe care Total Clean le folosește în mod curent în operațiunile zilnice, puteți găsi vizitând website partenerilor noștri ABCleaning Machines : https://echipamentecuratenie.ro/curatitor-geamuri-la-inaltime-cu-apa-pura-ipc/ 

Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum