Skip to main content

Cum afectează și impactează pardoselile murdare, unitățile de servicii alimentare

Scris la data:

Indiferent dacă podelele sunt curățate manual sau folosind o mașină de spălat automată, cei mai mulți profesioniști din curățenie cred că munca lor este terminată odată cu finalizarea proceselor. Cu toate acestea, în timp ce podeaua poate părea curată, pericolul este că scurgerile de podea pot acumula toate tipurile de resturi, deșeuri de săpun și agenți patogeni.

Situația este și mai gravă în bucătăriile restaurantelor, cantinelor sau zonelor de tip food service.
Particulele alimentare, deversările și alte lichide sunt trimise în mod intenționat la canalizare în
fiecare zi în aceste industrii. Acesta este cel mai rapid mod de a scăpa de aceste deșeuri.

Dar rezultatul pe termen lung, este acumularea în scurgerile de podea care poate cauza mai multe probleme, potrivit producătorilor de soluții de curățare, dezinfectanți și dezinfectanți 100% derivate în mod natural.

Printre cele mai îngrijorătoare sunt următoarele:

  • Bacteriile și virușii se pot dezvolta în canalele de scurgere din podea.
  • Muștele de scurgere, creaturile asemănătoare moliei sunt atrase de acumularea de bacterii în canalele de scurgere din podea. Se reproduc la fiecare 48 de ore, rezultând o infestare în scurt timp.
  • Biofilm, o colonie de bacterii și alți agenți patogeni care formează un înveliș protector.
  • Formarea mucegaiului în canalul de scurgere alcătuit din slime, drojdie și ciuperci.
  • Acumulare de ulei și grăsime, care contribuie la înfundarea țevilor.
  • Depuneri de calcar și minerale, care, de asemenea, pot înfunda canalele de scurgere.
  • Mirosuri.

„Într-o unitate de servicii alimentare, astfel de acumulare poate duce la amenzi și închiderea efectivă a unei unități de către oficialii din domeniul sănătății publice.”
„Este nesănătos, aceste bacterii se pot transporta pe talpa pantofilor pe care îi utilizăm, în aer, iar de aici pot ajunge direct în alimente, iar rezultatul este contaminarea încrucișată.”

Pentru a rezolva acestă problemă, specialiștii sugerează utilizarea un dezinfectant de înaltă calitate, cu impact redus asupra mediului și să îl pompați în canalizare folosind un aplicator.

Procesul creează o spumă care se lipește de circumferința țevilor, oferind o acoperire totală a
suprafeței, curăță și dezinfectează eficient.

„Prea des, scurgerile de pardoseală nu sunt vizibile, fiind chiar omise de profesioniștilor din curățenie și managerilor de clădiri.”
„Dar ignorată, depunerile se acumulează iar contaminarea se poate extinde, transformând podelele curate în unele periculoase, iar spațiile în medii nesănătoase. Acestea în final reprezentând un risc potențial pentru sănătatea utilizatorilor acestor spații și înfundarea țevilor, care pot fi costisitoare de reparat sau înlocuit.”

Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum