Skip to main content

Echipamente necesare prestării serviciului de curățenie, adaptat și dimensionat corect nevoilor dumneavoastră

Scris la data:

Prestatorii serviciilor de curățenie care sunt responsabili pentru întreținerea unor suprafețe largi de pardoseală, ar trebui să fie foarte bine familiarizați cu ultimele noutăți în materie de echipamentele automate. Acestea folosesc un amestec precis de substanțe chimice de curățare și apă, agită amestecul, igienizează suprafețele cu un tampon sau o perie și aspiră într-o singură trecere. Mașinile de spălat pardoseli mari cresc productivitatea, reduc costurile cu forța de muncă și oferă suprafețe largi de podele curate strălucitoare, atât de eficient, încât este ușor de înțeles și acceptat costurile mai mari.

Dar ce se întâmplă cu facilitățile care au un spațiu mai mic? Dar cele cu un spațiu mare cu diverse obstacole?

Un sistem tradițional de mop și găleată poate părea o alegere evidentă pentru aceste cazuri. Introduse încă din anii 1890, mopurile și gălețile sunt încă instrumente de curățare populare și obișnuite, deoarece sunt ieftine de cumpărat și relativ ușor de utilizat. În timp ce șterg, operatorii pot ajunge cu ușurință sub mobilier, în jurul accesoriilor sau pod depăși orice alte obstacole. Avantajele se opresc însă aici.

Curățarea manuală poate fi ineficientă, laborioasă și grea pentru organism dacă este făcută incorect. Aceste instrumente nu curăță cu adevărat atât de mult, cât răspândesc apă murdară pe podea. Din acest motiv, curățarea poate genera probleme de contaminare încrucișată și există mai multe șanse pentru un accident de alunecare și cădere pe o podea udă.

Lăsarea apei de mop pe podea să se usuce duce, de asemenea, la murdărie și acumulare de substanțe chimice, ceea se numește „sindromul podelei lipicioase”. Chiar și mopul din microfibră lasă reziduuri pe podele.

 „În timp, acestă practică poate atrage și menține mai multă murdărie și lasă podelele lipicioase.”

Versatilitatea bugetului

Un avantaj de productivitate față de ștergerea tradițională, spun experții, este un echipament portabil, de tip MotorScrubber pentru podea, care oferă o curățare mai igienică decât ștergerea și cu mult mai puțin efort. Au dimensiuni cuprinse între 20 și 30 de cm și se rotesc la viteze mici (175 RPM). Echipamentele pot fi folosite și pentru a decapa suprafețele, precum și pentru a șlefui, curăța și freca o suprafață tare.

„Aceste echipamente sunt foarte versatile. Tot ce trebuie să faci este să schimbi tamponul/peria de curățare în funcție de suprafață și să fii sigur că folosești substanța chimică de curățare potrivită.”

Cu toate acestea, există dezavantaje în curățarea podelelor dure cu un astfel de echipament. Acestea necesită mulți pași pentru a duce treaba la bun sfârșit, începând cu îndepărtarea rezidiurilor cu un aspirator sau un mop de praf. Dacă aparatul nu este dotat cu un rezervor special pentru a aplica soluția, operatorii trebuie să aplice chimia de curățare, manual, cu un spray cu pompă sau un mop.

De asemenea, este imperativ ca lucrătorii să aleagă suportul potrivit pentru locul de muncă potrivit. Dacă se utilizează o culoare greșită a pad-ului, iar personalul de curățenie poate deteriora prematur finisajul podelei. Regula generală este cu cât culoarea este mai închisă, cu atât pad-ul este mai agresiv. Pad-urile de perie oferă o opțiune bună pentru curățarea pardoselilor de chit și gresie, deoarece perii periei ajung în chit pentru a curăța murdăria și bacteriile.

În cele din urmă, după curățarea cu un astfel de echipament, tehnicienii trebuie să îndepărteze mizeria umedă, de preferință cu un aspirator umed/uscat sau cu o găleată și un mop.

Toți acești pași se adaugă la un proces cu forță de muncă intensivă care necesită mai mult de un echipament. Dar, în ciuda procesului oarecum laborios, această tehnologie oferă o mulțime de beneficii.

„Prețul unui pad, al unui aspirator umed/uscat și al unei găleți cu mopului umed este în continuare considerabil mai mic decât al unui echipament care face toate aceste operațiuni.”

Avantajele autoscrubberului

Autoscrubberele oferă cea mai simplă, sigură și eficientă modalitate de a curăța o suprafețe, spun experții. Acestea termină treaba într-o singură trecere, lăsând podelele uscate și gata utilizat, eliminând șansa de alunecare pe o podea udă. Mașinile moderne sunt atât de eficiente încât economisesc și substanțe chimice de curățare și apă, făcându-le și o alegere conștientă de mediu.

Dimensiunile variază de la modele de 80 de cm cu rulare până la modele micro de 20 de cm. Și da, mașinile mai mici sunt la fel de eficiente și mult mai eficiente decât o găleată și un mop.

Un autoscrubber manual de 25 de cm, poate curăța mai mult de 12.700 de metri pătrați pe oră. În timp ce, un mop umed și o singură găleată cu storcător vor curăța doar 4.100 de metri pătrați pe oră. Eficiența și rentabilitatea investiției sunt evidente atunci când comparăm. Echipamentul mai mic se poate manevra cu ușurință în și în jurul colțurilor și în crăpăturile pe care Autoscrubberele mai mari nu pot ajunge.

„Acest lucru permite o curățare mai bună și mai minuțioasă acolo unde accesul este o problemă. Mașinile mai mici sunt, de asemenea, grozave pentru spații precum toaletele unde există multă ceramică și chit. Acestea sunt foarte eficiente în extragerea murdăriei din rosturile de chit.”

Autoscrubberele mici sunt echipate cu baterii sau pot fi alimentate electric. Există, de asemenea, unități mai noi disponibile care includ capabilități de inteligență artificială. Dar majoritatea distribuitorilor recomandă încă echipamente alimentate cu baterii pentru avantajele sale de productivitate.

„Echipamentele care funcționează cu baterie se încarcă mai repede și durează mai mult decât în ​​trecut, iar mai puține cabluri înseamnă mai puține pericole de împiedicare. Acestea oferă, de asemenea, libertate de mișcare, care este ideală atunci când curățați și manevrați în spații înguste. Aceste echipamente sunt, de asemenea, proiectate ergonomic pentru a crea mai puțin stres pentru operator. ”

„Acest lucru duce la un efort mai mic, ceea ce contribuie la valoarea mai mare a protecției coechipierilor de curățare de leziuni de stres sau leziuni repetitive. Permite, de asemenea, o curățare mai eficientă în toate spațiile, indiferent de dimensiune.”

Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum