Skip to main content

Metode de recunoaștere a muncii lucrătorilor subapreciați

Scris la data:

Eroii necunoscuți fac posibilă viața de zi cu zi. Aceștia lucrează în culise și se ocupă de unele dintre cele mai solicitante lucrări imaginabile, cum ar fi întreținerea facilităților și menținerea acestora în condiții foarte bune și la standarde ridicate.

Vă puteți arăta aprecierea pentru lucrătorii merituoși, cum ar fi membrii personalului de întreținere a birourilor, în numeroase moduri descrise mai jos, aceste sugestii de la Rubbermaid Commercial Products, susținătorii profesioniștilor de curățenie și întreținere la nivel internațional.

√ Scrieți note de mulțumire: în lumea digitală de astăzi, notele scrise de mână sunt o noutate. Vremurile se pot schimba, dar impresia pe care o lasă în urmă un mesaj scris de mână atent nu s-a schimbat deloc. Păstrați o rezervă de cartonașe goale, astfel încât să puteți oferi note celor care fac diferența în viața ta. Mesajele nu trebuie să fie lungi; o simplă expresie de recunoștință este suficientă pentru a însenina ziua cuiva.

√ Participați la evenimente de apreciere: este posibil să primiți informații de la școlile locale sau de la companii despre oportunitățile de a sprijini personalul de întreținere, cum ar fi găzduirea de mese sau ajutarea cu curățarea în sălile de clasă sau birouri. Găsirea oportunităților de a sprijini personalul subapreciat poate permite membrilor comunității să arate mulțumiri în moduri semnificative.

√ De exemplu, Rubbermaid Commercial Products găzduiește o campanie în culisele curățeniei în această toamnă pentru a ridica, recunoaște și mulțumi profesioniștilor din curățenie care sunt printre primii care sosesc la serviciu în fiecare zi. Campania include mai mult de 400 de evenimente la nivel global, în care membrii comunității se pot implica și pot mulțumi personal acestor persoane, care fac o diferență zilnică prin munca lor.

√ Recunoașteți reperele: deseori, cei ce se ocupă de curățenia zilnică, se îmbină cu structura vieții de zi cu zi. Aceștia sunt rareori punctul central al sărbătorilor, dar deseori le permit altora să onoreze ocaziile speciale. Ar trebui să știți despre acești profesioniști subapreciați din viața dumneavoastră, cu care interacționați aproape zilnic. Îi puteți felicita la evenimente precum zile de naștere, aniversări de serviciu și alte date care au o semnificație personală specială pentru aceștia, iar aici departamentul de HR poate oferi un suport.

√ Fă-ți partea: Gândește-te la ce pași mici poți face pentru a ușura munca eroilor necunoscuți. Asta ar putea însemna să cureți mizeria din spațiul tău de lucru. Ar putea implica ștergerea mesei după prânz. Micile gesturi se pot adăuga la o mare diferență.

√ Conduceți prin exemplu: nu trebuie să așteptați ca alții să vi se alăture pentru a oferi recunoaștere lucrătorilor a căror muncă se desfășoară în general undeva în culise. A vorbi și a acționa poate servi ca un exemplu pozitiv pentru cei din jurul tău. Puteți chiar să preluați inițiativa pentru a oferi recunoștință persoanelor care rareori primesc mulțumiri, cum ar fi operatorului de curățenie de la birou sau echipei de îngrijire a spațiilor.

Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum