Skip to main content

Moduri eficiente de a crea medii mai sigure, mai curate și mai ocrotitoare, pentru copiii noștri care se întorc la școală!

Scris la data:

Finanțarea este adesea cel mai mare obstacol în calea instituțiilor de învățământ atunci când vine vorba de îmbunătățirea mediului de învățare dincolo de elementele de bază. Deoarece pandemia continuă să împovăreze instituțiile de învățământ timp de mai bine de doi ani de la focarul inițial COVID-19, multe instituții de învățământ alocă resurse suplimentare pentru curățenie, dezinfecție și alte măsuri de siguranță. Aceste măsuri pot preveni răspândirea bolilor, și prin intermediul acestora se pot asigura că există un climat sigur, iar speranța este că toate cumulate vor reduce probabilitatea și situațiile de învățare la distanță, atât de dificile atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Total Clean vă pune la dispoziția instituțiilor de învățământ (creșe, grădinițe, școli și universități), variante mixte de colaborare cu servicii de curățenie profesionale și un program structurat de consiliere, venind în întâmpinarea acestora, prin generarea de programe de curățenie personalizate, atât pentru prestația externa în totalitate a serviciilor de curățenie (externalizarea serviciilor de curățenie), cât și prin generarea unor soluții optimizate/personalizate, prin care serviciile de curățenie pot fi prestate în regim propriu (cu personalul existent), dar cu principii și modalități de soluționare a problemelor existente oferite de către experții noștri.

Adevărul este în numere

Cercetările ample a le organizațiilor, inclusiv Agenția pentru Protecția Mediului (EPA – USA) au dezvăluit modul în care un mediu școlar nesănătos afectează prezența, concentrarea și rezultatele generale ale educației. Asigurarea unei calitatăți bune a aerului din interior prin utilizarea de substanțe chimice sigure pentru curățenie, dezinfecție, întreținere a instalațiilor de aerisire, gestionarea mucegaiului și a bacteriilor sunt doar câteva categorii de care pot afecta drastic sănătatea elevilor. Întreținerea adecvată și regulată a spațiilor este esențială și poate reduce numărul de iritanți și alergeni din aer, iar în același timp ajută și la prevenirea răspândirii virușilor precum COVID-19.

De la curățenia generală până la îmbunătățirea calității aerului din interior, există multe moduri în care instituțiile de învățământ își pot folosi finanțarea pentru a crea un mediu de învățare mai sigur pentru elevi și personal. Dar pentru a se asigura că instituțiile de învățământ fac cel mai bun pas înainte și unul care va fi atins pe termen lung, operațiunile de curățenie și igienizare a instituțiilor de învățământ ar trebui să se concentreze pe cinci domenii cheie de atenție privind: curățenia și dezinfecția regulatăcurățarea profundă a suprafețelordezinsecția periodică, protecție de durată a suprafețelor și calitatea aerului interior. Prin bugetarea strategică pentru fiecare dintre aceste categorii, instituțiile de învățământ se pot asigura că sunt luate toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea boliilor, virusilor și al bacteriilor, dar și pentru a stabili un mediu sigur, avînd posibilitatea de a izola și descoperi foarte rapid un focar.

Curățenia și dezinfecția regulată

Cât de eficientă este rutina actuală de curățenie a instituțiilor de învățământ unde merg copiii dumneavoatră? Sunt urmate practici regulate de dezinfecție pentru a elimina germenii care răspândesc virușii? Asigurarea existenței unei rutine este importantă, dar la fel de critică este necesitatea de a folosi echipamente și substanțe chimice care sunt atât sigure, cât și eficiente, în special în mediile de învățare. EPA, furnizează o listă de dezinfectanți, care au dovedit că ucid virusul care provoacă COVID-19. Curățenia și dezinfecția regulată protejează elevii, profesorii și personalul de microbi, murdărie și praf care provoacă efecte adverse asupra sănătății. Trebuiesc incluse în operațiunile zilnice, îndepărtarea prafului, a murdăriei și germenilor de pe suprafețele cu risc de contact ridicat și zonele cu trafic intens.

Curațenia profundă / în profunzime

O curățenie profundă a suprafețelor trebuie efectuată periodic pentru a aborda orice zone care sunt greu de curățat în perioadele de timp în care instituție de învățământ este închisă, pe perioada vacanțelor sau în weekend-uri. Unele dintre aceste servicii necesită perioade de așteptare în care suprafețele nu pot fi atinse. O curățare profundă include de obicei: curățarea și spălarea mochetelor, decaparea, sigilarea și ceruirea pardoselilor, curățarea și igienizarea tuturor spațiilor prin nebulizare. Aceste servicii ajută la întreținerea spațiilor și mediului în instituțiile de învățământ și la prevenirea acumulării de murdărie. Locurile greu accesibile, cum ar fi tavanele încăperilor, pot trece neobservate în fiecare zi, dar pot dobândi rapid suficient praf pentru a deveni inestetice și pentru a reprezenta un risc pentru sănătate.

Dezinfectarea periodică

Dacă focarul de coronavirus a învățat ceva instituțiile de învățământ, este că dezinfecția periodică nu este ceva care ar trebui luat în glumă. De fapt, pandemia a asigurat că acest lucru este la fel de esențial ca și curățenia regulată. Dezinfectarea periodică înseamnă a avea un plan în vigoare și un furnizor de servicii în cazul unui eveniment COVID-19 sau a unui alt focar de virus la o școală. Furnizorii de servicii de curățenie de înaltă calitate au acces la tehnologii avansate, cum ar fi pulverizatoarele electrostatice, care sunt sigure și eficiente pentru uciderea germenilor care cauzează viruși. Dezinfecția periodică ar trebui utilizată atât ca strategie de prevenire în cazul COVID-19, gripă și răceală, cât și ca răspuns de urgență.

Protecție de lungă durată a suprafețelor

Chiar dacă există instituțiile de învățământ care acordă prioritate dezinfectării frecvente a zonelor cu potențial ridicat de contact, este imposibil să ne asigurăm că sunt șterse după fiecare persoană care le atinge. Tehnologia există acum pentru a proteja suprafețele pentru perioade mai lungi de timp.

Calitatea aerului din interior

Este de la sine înțeles, dar funcționarea corectă a ventilației este vitală pentru a menține sănătatea tuturor persoanelor din școală. Pentru liderii instituțiilor de învățământ, este important să ia în considerare strategiile de atenuare a impactului ventilației ca parte a procesului de dezinfecție. Aparatele portabile de curățare a aerului pot ajuta la reducerea contaminanților din aer, inclusiv particulele care conțin viruși. Acestea pot fi deosebit de utile atunci când ventilația suplimentară cu aer exterior nu este posibilă fără a compromite confortul interior (temperatură sau umiditate) sau când poluarea aerului exterior este ridicată. Acestea fiind spuse, un filtru de aer nu este suficient în sine pentru a proteja pe deplin oamenii de COVID-19 și de alți viruși. CDC recomandă ca sistemele de ventilatoare/filtrare HEPA să fie utilizate numai pentru a îmbunătăți curățarea aerului, în special în zonele cu risc ridicat.

Informați, precauți și conștienți de pericole

Informați-vă cu privire la cum arată planul de curățenie din instituția de învățământ în prezent și aruncați o privire critică asupra a ceea ce nu poate lipsi sau poate fi îmbunătățit. Întrebați experții din industrie despre zonele adesea trecute cu vederea, de asemenea, despre zonele interzise, frecvența de curățare profundă și dezinfectare, necesitatea schimbării filtrului de aer și a orientări generale privind cele mai bune practici în ceea ce privește regularitatea și eficacitatea. Începeți discuții în comitetul de părinți, aducând diferite puncte de vedere la masa conversațiilor, topicuri care probabil că se vor transpune în acțiuni care altfel nu sunt luate în considerare sau sunt momentan omise. Aceste discuții constructive, au rolul de a consolida, îmbunătăți și aduce modificările necesare planului de curățenie și dezinfecție și vor aduce rezultatele mult dorite în privința protecției, prevenției și siguranței copiilor dumneavoastră. 

Nu este simplu, însă putem reuși împreună

Ideea implementării și menținerii unui regim avansat, la un standard ridicat de curățenie și dezinfecție eficientă este descurajantă, tocmai pentru că presupune multe provocări. De la curățenia zilnică, până la dezinfecția și utilizarea soluțiilor specializate pentru timpul verii (a perioadelor de vacanță), este esențial ca instituția de învățământ să aibă un furnizor de curățenie specializat, care să înțeleagă nevoile unice și să se alinieze (să creeze un program personalizat), nevoilor specifice și particulare a le fiecărei instituții. Nu numai că filozofiile despre sănătate sunt de neprețuit, dar acestea reprezintă și cheia pentru a executa un plan bine gândit.

Total Clean vă pune la dispoziția instituțiilor de învățământ (creșe, grădinițe, școli și universități), variante mixte de colaborare cu servicii de curățenie profesionale și un program structurat de consiliere, venind în întâmpinarea acestora, prin generarea de programe de curățenie personalizate, atât pentru prestația externa în totalitate a serviciilor de curățenie (externalizarea serviciilor de curățenie), cât și prin generarea unor soluții optimizate/personalizate, prin care serviciile de curățenie pot fi prestate în regim propriu (cu personalul existent), dar cu principii și modalități de soluționare a problemelor existente oferite de către experții noștri.

Vă invităm să vizitați website-ul nostru www.totalclean.ro, pentru mai multe informații despre soluțiile pe care vi le punem la dispoziție, gama completă a produselor și informații suplimentare despre aplicabilitate și recomandările experților noștri.

Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum