Skip to main content

Practici și operațiuni pentru combaterea mirosurilor

Scris la data:

A ajuta clienții utilizatorilor finali să scape de mirosurile neplăcute se poate dovedi o provocare, deoarece, așa cum sa subliniat, mirosurile neplăcute pot proveni din multe surse diferite.

„Pentru a le atenua sau a le elimina, trebuie să existe o soluție adecvată care să fie aplicată în mod consecvent. Ceea ce iese adesea în cale este lipsa de înțelegere a produselor sau metodelor care ar trebui utilizate. ”

 De exemplu, degresanții sunt eficienți pentru îndepărtarea grăsimilor, dar nu sunt neutralizatori optimi de mirosuri, așa că este important să cunoașteți diferența. Există, de asemenea, o confuzie cu privire la utilizarea produselor de împrospătare a aerului versus a produselor care neutralizează mirosurile. 

Total Clean adoptă o abordare cu mai multe fațete cu clienții, utilizând o varietate de produse și tehnologii. Unele dintre instrumentele pe care le utilizăm includ spray-uri de suprafață solubile în apă care, la contact, acționează pentru a neutraliza și a capsula mirosurile neplăcute; tehnologie de difuzie care se va răspândi în medii de dimensiuni multiple, combaterea moleculelor de miros neplăcut de vapori; concentrate enzimatice sau spume care consumă bacterii care provoacă mirosuri care pot persista pe diferite suprafețe; și ozonarea, adecvată pentru acele medii în care mirosurile au fost lăsate nerezolvate suficient de mult pentru a fi absorbite în suprafețe și materiale/țesături.

Alte instrumente de eliminare a mirosurilor pe care le recomandăm clienților includ utilizarea de produse de curățare alcaline care au și proprietăți de igienizare/dezinfecție. Astfel de produse pot fi folosite pentru a curăța și a ucide microbii care provoacă mirosuri. De asemenea, vor emulsiona grăsimile și uleiurile care pot funcționa precum „un combustibil la sursele de miros”.

„În cei 20 de ani ai noștri în industrie, nimic nu combate mirosurile mai mult decât curățarea și igienizarea corespunzătoare a mediului, împreună cu îndepărtarea consecventă a sursei fizice a oricărui material care provoacă mirosuri.”

Evaluarea instrumentelor practice pe care le folosește personalul de curățenie. Dacă tot ce au la dispoziție sunt mopuri murdare și găleți urât mirositoare, atunci abordarea sau prevenirea eficientă a mirosurilor neplăcute se va dovedi dificilă, în ciuda eforturilor lor.

Recomandăm utilizarea unui sistem cu găleată dublă, deoarece aceasta ajută la minimizarea contaminării încrucișate și reduce încărcarea solului mai mult decât o singură găleată. Mopul trebuie să fie din microfibră, plat pe podea și reutilizabil/lavabil.

Stabilirea atât a unui program zilnic, cât și a unui program de restaurare pentru o curățare mai profundă, cum ar fi tratarea chitului sau curățarea orificiilor de ventilație și așa mai departe, este esențială. Cât de des este necesar acest lucru depinde de destinația spațiului și de încărcătura suprafeței. De asemenea, ar trebui să existe liste de verificare, sarcinile ar trebui să fie atribuite în mod specific și cineva ar trebui să fie desemnat să supravegheze munca pentru fiecare tură în care are loc curățarea.

Fiecare unitate are propriile sale „provocări unice”, ceea ce face imperativ ca noi să adaptăm programele, procesele și produsele la nevoile specifice ale utilizatorilor finali și ale personalului și un program care să ajute la direcționarea aplicațiilor și tratamentelor zilnice de curățare.

Adoptarea unei abordări deliberate poate preveni o situație în care sunt folosite practici de curățare întâmplătoare sau produse ineficiente – o problemă întâmpinată adesea.

Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum