Skip to main content

Sfaturi pentru utilizarea soluțiilor de curățenie pe bază de Acid Citric

Scris la data:

Acidul citric are un pH scăzut, ceea ce îl face să fie o soluție de curățare foarte sigură, durabilă și eficientă. În cea mai mare parte, agenții, soluțiile și detergenții de curățare pe bază de acid citric pot fi folosiți oriunde este folosit un detergent tradițional. Acidul citric se găsește în fructe precum (lămâi, portocale, grape-fruit, kiwi etc) și este folosit ca aditiv în alimentație, agenți de curățare, suplimente nutritive etc.

Soluțiile de curățenie pe bază acid citric câștigă tot mai mult teren și prezintă un interes ridicat în industria serviciilor de curățenie profesională. Cele două motive principale pentru aceasta fiind:

  • Reprezintă o modalitate foarte sigură și eficientă, preferabilă datorită proprietăților sale ecologice, de protecție a mediului și de a curățare a suprafețelor cu un randament ridicat.
  •  Aceste soluții promovează sustenabilitatea, deoarece detergenții pe bază de acid citric sunt derivați din fructe în special lămâie și lime.

Cu toate acestea, pentru a profita în totalitate de beneficiile soluțiilor de curățenie cu acid citric și a dezinfectanților, experții în curățenie semnalează și ne atenționează asupra faptului că, ar trebui să se țină cont de următoarele contraindicații, pentru a nu deteriora suprafețele sau a cauza pagube prin utilizarea acestor soluții. Recomandări producătorilor și a profesioniștilor în materie sunt următoarele:

  1. Soluțiile de curățare cu acid citric NU trebuie amestecate niciodată cu alte soluții de curățare.
  2. Acidul citric NU trebuie utilizat pentru curățarea suprafețelor din piatră, cum ar fi marmura și granitul.
  3. Este indicat să NU folosiți detergenți cu acid citric pentru a curăța suprafețele din lemn.
  4. Acidul citric poate fi folosit pentru a curăța multe tipuri de metal, dar NU și cuprul sau alama.

Ținând cont de toate aceste precauții, producători de soluții de curățenie pe bază de acid citric, recomandă ca zonele cele mai indicate și destinate utilizări acidului citric, unde acestea sunt cel mai performante în curățarea suprafețelor sunt următoarele:

Curățarea corpurilor de toaletă

Acest lucru este valabil mai ales în acele mediile/zonele cu apă dură sau nefiltrată corespunzător. Apa dură creează depozite de calciu și magneziu, pe care agenții de curățare care conțin acid citric le pot îndepărta cu ușurință.

Igienizarea si dezinfectarea suprafețelor

Elimină agentul patogen care provoacă COVID-19. Din ce în ce mai mult produse de curățare pe bază de acid citric sunt acum înregistrate la agenția EPA, mai exact în Lista-N a EPA.

Dușurile din vestiare

Dușurile din vestiare formează deseori reziduuri de săpun pe pereți, gresie și pardoseli. Detergenții cu acid citric descompun aceste acumulări de săpun, astfel încât să poată fi îndepărtate.

Pardoseli placate cu gresie

Îndepărtarea murdăriei de pe pardoselile din gresie sau derivate din gresie este o luptă constantă, însă una mult mai ușoară cu ajutorul acidului citric. Aplicați o soluție pe bază de acid citric pe suprafața afectată și folosiți o perie moale pentru a elimina murdăria.

Blaturi grase

În special în bucătăriile comerciale se folosește acid citric pentru curățarea echipamentelor și pentru a îndepărta uleiul vărsat și reziduurile grase. Acesta poate fi folosit și pentru a îndepărta grăsimea de pe oțelul inoxidabil.

Profesionalismul, rigurozitatea și performanța ne definesc, vă puteți convinge și afla mai multe despre noi vizitând website-ul nostru www.totalcleanservices.ro sau puteți consulta ultimele oferte pentru echipamente profesionale și produsele igienico-sanitare vizitând website-ul nostru www.totalclean.ro.

Specialist sisteme de igienă profesională
Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum