Skip to main content

Suprafețele cu potențial ridicat de acumulare a bacteriilor, virușilor și germenilor, dintr-un birou!

Scris la data:

Pe măsură ce în Europa se deschide noua eră a muncii hibride și flexibile în urma pandemiei, OMS pune la dispoziție informații importante obținute în urma studiilor oamenilor de știință. Cercetătorii au constatat că suprafețe cu cea mai mare prezență a bacteriilor, germenilor și virușilor de la locul de muncă includ butoanele liftului, ușile frigiderelor sau tastaturile.

Cercetarea realizată de o echipă de oameni de știință, indică punctele cu risc mai ridicat pe care un angajat de birou obișnuit le poate întâlni fără să conștientizeze pe parcursul unei zilei de lucru, expunându-l la germeni precum rinovirusul, rotavirusul și norovirusul. Contactul cu aceste suprafețe pot conduce la răceala, probleme cu stomacul, cum ar fi greață, vărsături și diaree.

Peste 40% dintre angajații europeni lucrează în prezent de acasă mai mult de patru zile în fiecare săptămână, iar o treime dintre aceștia își exprimă preferința de a lucra complet de la distanță. Dacă companiile doresc să reușească să încurajeze angajații să revină la birou, prin prezență hibridă sau cu normă întreagă, este esențial să le ofere încrederea că există protocoale riguroase de igienă pentru a ajuta la protejarea împotriva germenilor la locul de muncă.

Trecerea la munca hibridă înseamnă, de asemenea, că atunci când angajații vin la birou, adesea o fac special pentru a se întâlni cu colegii lor în spațiile comune. Ca urmare, germenii care cauzează boli se deplasează la locul de muncă diferit decât înainte și se stabilizează în alte locuri decât în situația unui flux normal.

În acest context, următoarele suprafețe au fost identificate ca fiind zone cu pericol iminent de concentrare a bacteriilor, virusurilor și germenilor dintr-un birou tipic:

Zone de intrare – butoanele lifturilor;

Bucătărie comună  Mânerele ușilor; Butoanele aparatelor de cafea;

        Ușile frigiderului; Robinete;   Automate;

Toalete – Mânerele ușilor

Spațiul de lucru  Biroul; Tastatură; Mouse-ul; Telefonul; Imprimantă

Sală de conferință – Masa, Telecomanda televizorului

Abordarea științifică a specialiștilor ia în considerare, compoziția și materialele din care sunt realizate diferitele suprafețe de birou, unde și când angajații interacționează între ei, diferite zone și produsele de dezinfecție aplicabile. Această informație le permite angajatorilor, angajaților și personalului de curățenie să înțeleagă mai bine cum pot controla răspândirea germenilor și pericolele la care se supun. Trebuie să fim cu toții responsabili față de igienă, folosind produsele recomandate și ultimele informații pentru a ajuta la protejarea noastră și a celor din jur.

Unde, când și cum să curățați și dezinfectați suprafețe cu potențial ridicat de acumulare?

Suprafețele și obiectele precum tastaturile și butoanele liftului reprezintă o provocare unică atunci când vine vorba de curățare și dezinfectare. Genul acesta de suprafețe neuniforme cu mai multe crăpături oferă o serie de locuri de depozitare pentru microbi și trebuie să li se acorde o atenție suplimentară de către echipele de curățenie și angajații atunci când sunt curățate și dezinfectate.

În plus, calendarul și frecvența curățeniei trebuie să aibă o atenție specială pentru zonele comune de exemplu, după ce a avut loc o întâlnire în sala de conferințe. Dacă personalul de curățenie nu poate igieniza spațiul înainte și după fiecare întâlnire, produsele de dezinfectare pot fi plasate în sala de conferințe pentru ca angajații să le folosească pentru a se proteja pe ei înșiși și pe colegii lor. De asemenea, este nerealist să ne așteptăm ca butoanele liftului să fie dezinfectate de personalul de curățenie după fiecare utilizare. Așadar, atitudinea persoanelor care își desfășoară activitatea în birou trebuie să se schimbe, un exemplu fiind o bună igienă a mâinilor înainte și după atingerea acestor suprafețe sau folosind un șervețel dezinfectant pe butoane înainte de a le atinge, poate ajuta la întreruperea lanțului de infecție și răspândirea bacteriilor și virușilor.

Pentru a ajuta la protejarea birourilor, trebuie implementată de către angajatori o măsură suplimentară de siguranță împotriva germenilor pentru protecția angajaților. Cunoașterea exactă a zonelor pe care trebuie să se concentreze dezinfecția este un prim pas, dar trebuie urmat folosirea unor de soluții de dezinfectat calitative care pot elimina toate aceste riscuri și de o frecvență crescută a operațiunilor de curățenie și dezinfecție.

„Numărul tot mai mare de suprafețe nepartajate la locurile de muncă, majorează riscul ca germenii, bacteriile și viruși de a se răspândi ușor și mult mai greu de evitat și îndepărtat atât pentru echipele de curățenie cât și pentru angajați. ”

Profesionalismul, rigurozitatea și performanța ne definesc, vă puteți convinge și afla mai multe despre noi vizitând website-ul nostru www.totalcleanservices.ro sau puteți consulta ultimele oferte pentru echipamente profesionale și produsele igienico-sanitare vizitând website-ul nostru www.totalclean.ro.

Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum