Skip to main content

Trei motive pentru care este important să aveți pardoseli curate!

Scris la data:

Crearea unui spațiu interior sigur și sănătos este cheia pentru a vă administra cu succes afacerea și pentru a asigura bunăstarea și siguranța lucrătorilor și a partenerilor. Chiar și cu intensificarea protocoalelor de curățenie a companiilor și apariția vaccinului anti Covid, oamenii sunt foarte conștienți și tot mai atenți la pericolul răspândirii virusilor,a germenilor și a bolilor, iar așteptările cu privire la curățenia spațiilor interioare au crescut exponențial.

Potrivit cercetării Open Works : „Angajații sunt mai preocupați de curățenia și dezinfectarea la locul de muncă acum decât în mai 2020”, o treime dintre angajați spunând că „nu se face suficient de mult pentru a fi protejați și pentru a fi în siguranță”!

Sondajul continuă subliniind faptul că „73% dintre angajați se așteptau ca locul de muncă să fie curățat zilnic”, în timp ce „62% dintre respondenți își doresc „spațiul de lucru dezinfectat zilnic”. Conștientizarea sporită cu privire la sănătatea mediului de lucru și curățenia spațiilor interioare nu va dispărea prea curând. Companiile vor trebui să rămână la curent cu rutinele zilnice de curățenie, să îndeplinească așteptările crescute și să abordeze un volum crescut de muncă în operațiunile de curățenie pentru a reveni la un nivel satisfăcător de calitate a serviciilor.

Cheia în atingerea acestor așteptări este cunoașterea unora dintre sursele majore de contaminare a unui spațiu interior. Pardoseala, de exemplu, este una dintre cele mai mari zone de contact pentru majoritatea afacerilor și nu trebuie ignorată. În timp ce accentul s-a concentrat în mare parte pe igienizarea și dezinfectarea locurilor în care mâinile ating spațiile comune, este important de reținut și imperativ pentru sănătatea generală a spațiului interior al clădirii, necesitatea de a menține pardoselile curate.

Nu numai că pardoselile curate ajută la răspândirea unei percepții pozitive și a mesajului de curat, dar curățate în mod constant pot contribui la reducerea răspândirii particulelor de praf și a contaminanțiilor care ajung înapoi în aer. În plus, curățarea constantă și fiabilă a pardoselilor poate ajuta la prelungirea duratei de viață a acestora, ceea ce poate ajuta la reducerea accidentelor legate de pardoseală, din cauza materialelor îmbătrânite și deteriorate.

1- Curațenie pentru sănătate

Există multe lucruri de luat în considerare atunci când înțelegem de ce curățarea pardoselilor este atât de importantă pentru sănătatea noastră, dar iată câteva:

Praful și poluanții pot fi transportați din exterior pe pantofi și îmbrăcăminte, iar acești poluanți pot conține substanțe chimice, toxice, în funcție de locul în care a fost o persoană sau de mediul din jurul clădirii. Acești contaminanți ajung să se stabilizeze pe suprafețe, în special pe podele, și pot fi chiar dispersați în aer pe măsură ce oamenii sau echipamentele se deplasează în acel spațiu. Acest lucru poate provoca răspândirea germenilor, alergenilor și chiar a contaminanților toxici care pot duce la îmbolnăvirea persoanelor care uzitează și populează acel spațiu.

Oamenilor sensibili la praf și alergeni le este și mai greu să se concentreze și să lucreze în locuri care nu sunt curățate în mod obișnuit, iar asta înseamnă o curățarea regulată a prafului, ștergerea suprafețelor și curățarea pardoselilor. Menținerea standardului de curățenie a spațiilor comune la un nivel cât mai înalt, poate ajuta la îmbunătățirea performanței angajaților, precum și a productivității prin reducerea absențelor de tip medical, legate de alergii și boli, economisind astfel banii companiilor.

Un articol recent publicat de IICRC (Institute of Inspection Cleaning and Restoration Certification), notează faptul că: „Suprafețele de pardoseală sunt de fapt suprafețe cu expunere ridicată și trebuie incluse în curățarea de rutină, precum și în protocoalele de dezinfecție și igienizare”. IICRC continuă subliniind că, din cauza gravității unor contaminanți care pot fi urmăriți în spațiile interioare, este imperativ ca rutinele de curățare a podelei să includă aspirarea, spălarea și utilizarea adecvată a soluțiilor și a dezinfectanților specificați pentru fiecare tip de pardoseală, pentru a ajuta la stoparea răspândirii germenilor și a poluanților într-un spațiu.

Folosirea echipamentelor inovatoare și inteligente de curățare a pardoselii, cum ar echipamentul de spalat/uscat pardoseli vertical Willmop 50, pe care îl puteți găsi la unicul importator în România accesând website-ul https://echipamentecuratenie.ro/product/willmop-50/, pot ajuta echipele de curățenie să abordeze volumul de muncă suplimentar cu o eficiență sporită. Linia lor completă este alimentată de baterii litiu-ion care prelungesc durata de funcționare și ajută la economisirea de bani datorită ciclului de viață lung.

Echipamentul de spalat/uscat pardoseli vertical Willmop 50

2- Pardoseli mai curate înseamnă o calitate mai bună a aerului în spațiul interior

Cercetările continuă să crească în ceea ce privește transmisibilitatea virusurilor prin aer. Coronavirusul, fiind cel mai actual exemplu, ne-a arătat că particulele pot călători prin aerul pe care îl respirăm. Cel mai important de știut este faptul că, aceste particule de viruși se depun pe suprafețe și pot fi deplasate atunci sunt atinse, în special în cazul suprafețelor expuse la un contact intens . Acest lucru este valabil și pentru particulele care se stabilizează pe pardoseală.

Cercetările efectuate de CDC (Centers for Disease Control and Prevention), au demonstrat că modul în care particulele de coronavirus au fost deplasate din sălile de tratament pentru pacienți în alte spații ale spitalului, a fost prin intermediul încălțărilor medicilor și a asistentelor. Acest lucru ne ajută să înțelegem de ce curățarea constantă a pardoselilor este imperativă și poate ajuta la îmbunătățirea calității aerului nostru. O modalitate de a aborda ambele probleme este utilizarea echipamentelor care utilizează filtre HEPA, cum ar fi aspiratorul uscat profesional Tennant V-CAN-12, despre care puteți găsi mai multe informații accesând link-ul https://totalclean.ro/aspirator-uscat-profesional-tennant-v-can-12/ .

Aspiratorul uscat profesional Tennant V-CAN-12

S-a dovedit că filtrul HEPA cu care este dotat aspiratorul Tennant V-CAN 12, are o putere de curățare a aerului de 8 ori mai mare decât a altor echipamente similare, datorită capacității filtrelor HEPA de a capta micro-particule. În plus, deoarece Tennat v-can 12 este autonom, acesta poate fi folosit în zonele care necesită curățare fără a adăuga corpuri suplimentare în mediu, acest lucru poate ajuta la reducerea numărului de resturi și particule care sunt eliberate înapoi în aer din cauza traficului pietonal.

Odată ce o suprafață a fost aspirată în mod corespunzător, mașinile de spălat pardoseli pot fi folosite cu soluții și dezinfectanți, dar cu dezinfectanți corespunzători pentru a ajuta la eliminarea virușilor, reducând astfel probabilitatea ca acestea să fie dispersate înapoi în aer.

3- Pardoselile curate, sunt pardoseli sigure

Menținerea pardoselilor întreținute și curate este esențială pentru siguranța oricărei persoane din clădirea dumneavoastră. Accidentele prin alunecare, împiedicare sau cădere sunt cauza a sute de decese și a mii de răni care pot fi prevenite anual, iar de cele mai multe ori acestea pot fi prevenite prin îngrijirea și întreținerea adecvată a pardoselilor. Menținerea acestor suprafețe curate și uscate în mod corespunzător nu numai că ajută la prevenirea răspândirii contaminanților care pot pune viața în pericol, dar poate contribui și la prelungirea duratei de viață a pardoselii, ceea ce duce la protejarea materialelor din care este produsă suprafața, care nu sunt deteriorate, crăpate și se dezintegrează parțial, ceea ce poate fi uneori cauza acestor accidente.

Pardoselile curate și sigure sunt cheia pentru a menține spațiul dumneavoastră, un loc sigur și sănătos pentru toți angajații și clienții dumneavoastră.

Suntem aici pentru a vă ajuta!

Contactați unul dintre experții noștri pregătiți pentru a răspunde întrebărilor dumneavoastră, vor fi bucuroși să vă răspundă. Vă stam la dispoziție cu plăcere pentru o evaluare gratuită,  iar pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați website-ul nostru www.totalclean.ro !

Specialist sisteme de igienă profesională
Specialist sisteme de igienă profesională
Cere ofertă acum